| Tytuł: | * Skuteczne balsamy ujędrniające |
| Autor: | Iwka 26.5.2010, 15:22 |
| Hej dziewczyny, jako że zbliża się lato, myślę, że to będzie wątek na czasie. Jakich balsamów ujędrniających używacie? Które kosmetyki Waszym zdaniem najlepiej się sprawdzają? Chciałabym móc odsłaniać nogi, brzuch i ramiona w ciepłe dni, ale najpierw muszę się trochę ujędrnić wink Zapisałam się już na fitness, ale dla lepszych efektów chcę stosować jakiś dobry balsam. Polecicie mi coś? | |
| Tytuł: | * Skuteczne balsamy ujędrniające |
| Autor: | Niunia 27.5.2010, 14:45 |
| Moim zdaniem sport, w ogóle aktywny tryb życia to podstawa, żeby zachować ładną sylwetkę, ujędrnione, umięśnione ciało itd. Dobrze, że zapisałaś się na fitness. Ja sama chodzę dwa razy w tygodniu na aerobic a teraz jak jest ładna pogoda, staram się jeździć wszędzie rowerem, nie samochodem smile Kosmetyki też są w porządku, ale myślę, że jako dodatek... | |
Cienie do powiek
Dokonując wyboru cieni nie musisz kierować się zasadą malowania cieniem w kolorze tęczówki. Na dzień wybieraj delikatne odcienie z satynowym połyskiem, różowe, brązowe czy beżowe. Na wieczór natomiast można dobierać mocniejsze odcienie podkreślające powieki.
Delikatny makijaż
Makijaż to umiejętne korygowanie i ukrywanie defektów urody za pomocą odpowiednio dobranych kosmetyków. Dobry makijaż ukrywa wady wyglądu a uwydatnia zalety. Natomiast delikatny makijaż, czyli makijaż dzienny to delikatny i nie rzucający się w oczy make up, wykonywany przez kobiety każdego dnia przed wyjściem do pracy, na spotkanie, uczelnię czy też na spacer. Jego podstawą jest umiarkowanie w stosowanych kosmetykach oraz delikatne, stonowane barwy.
Błyszczyk
Przed nałożeniem błyszczyka na usta należy sprawdzić czy są one gładkie na tyle, by można na nich rozprowadzić kosmetyk. Aby nasze usta były gładkie można zrobić "peeling" polegającym na delikatnym masowaniu szczoteczką do zębów lub nałożyć balsam i dość energicznie usunąć go papierową chusteczką. Ten zabieg spowoduje, iż usunięty zastanie martwy naskórek. Zaczynaj nakładanie od serca na górnej wardze a następnie pociągnij błyszczyk ku kącikom dolnej wargi.